Home » Invatamant » Elevii au început cursurile! Noul an școlar 2021-2022, marcat de pandemia de coronavirus

Elevii au început cursurile! Noul an școlar 2021-2022, marcat de pandemia de coronavirus

Luni, 13 septembrie 2021 a debutat anul şcolar 2021-2022, care se încheie pe 11 iunie 2022. Anul școlar are 34 de săptămâni și este împărţit în două semestre. Vacanța de iarnă este și vacanța intersemestrială, astfel încât primul semestru are doar 14 săptămâni, iar al doilea semestru începe în 10 ianuarie și are 20 de săptămâni. 

Pentru cei aproximativ trei milioane de elevi și preșcolari de la nivel național care încep noul an școlar va fi obligatorie purtarea măștii în școală, dar nu și în curtea școlii, și vor fi permise în continuare și măștile textile, cu condiția să acopere gura și nasul.

Personalul didactic/nedidactic și personalul didactic auxiliar implicat în procesul de învățământ în unitățile de învățământ special are obligația să poarte mască de protecție în permanență în cancelarie, în timpul deplasării în incinta unității de învățământ și în timpul pauzelor, precum și în sălile de clasă, cu excepția situațiilor în care procesul specific de predare/învățare/recuperare impune un contact vizual complet, caz în care vor putea folosi viziere.

În cazul elevilor din învățământul special, masca de protecție are caracter de recomandare adaptată specificului procesului educațional și nu reprezintă o obligație.

Este permisă organizarea simulărilor examenelor naționale, cu prezență fizică, în unitățile de învățământ din localitățile în care nu este declarată starea de carantină la nivelul localității, sub condiția asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, respectiv distanțare corectă, igienizarea mâinilor și purtarea obligatorie a măștii.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a adresat un mesaj la începutul noului an școlar.

„Începutul de an școlar este un moment cu o încărcătură deosebită…emoția este a tuturor: elevi, dascăli și părinți. Mărturisesc că trăiesc cu aceeași intensitate, dintotdeauna, această zi. Astăzi începe un nou an școlar, care se va desfășura în condiții deosebite. În această situație specială, consider că trebuie să facem cu toții – autorități, dascăli, părinți, tot ce stă în puterea noastră pentru ca ai noştri copii să înceapă şcoala cu acelaşi zâmbet, cu aceeaşi bucurie ca în anii din urmă. Este de datoria fiecăruia dintre noi să facem tot ceea ce este necesar pentru ca această pandemie să nu ştirbească bucuria elevilor de a se reîntoarce în bănci”, a spus Vasile Pavăl.

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: