Home » Administratie » Șantierele nu s-au oprit în toate comunele vasluiene! Constructorii plătiți din fonduri proprii

Șantierele nu s-au oprit în toate comunele vasluiene! Constructorii plătiți din fonduri proprii

Șantierele deschise în comuna Fălciu prin PNDL 2 nu s-au închis din cauza lipsei de finanțare. Dacă în alte comunități constructorii au oprit lucrul la unele obiective de investiții, autoritățile locale din comuna Fălciu au vorbit cu constructorii că le vor plăti lucrările din fonduri proprii, după care vor deconta cheltuielile de la Ministerul Dezvoltării.

„Nu s-a oprit nimeni din lucru. Nici la cele două școli care sunt aproape gata și la dispensar se lucrează, pe drumurile finanțate prin PNDL. Se lucrează, nu am oprit nicio investiție! Nu s-a pus problema așa. Trebuie să faci treabă, de aceea ești pus în funcție. Dacă încep să mă plâng nu am rezolvat nimic, lucrurile trebuie să meargă înainte”, a spus Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu.

Una din investițiile importante de la nivel local vizează domeniul educației și întreaga comunitate așteaptă finalizarea acestor obiective.

„Vrem ca școlile să se termine, să nu mai facă copiii navetă, pentru că sunt condiții improprii. Le-am spus constructorilor că, dacă este o problemă, vom plăti de la bugetul local, după care vom lua banii înapoi de la Ministerul Dezvoltării, să putem duce la bun sfârșit invetițiile”, a mai spus Neculai Moraru.

În paralel cu investițiile de la bugetul național, comuna Fălciu derulează un proiect social finanțat din bani europeni, care are un grup țintă format din 250 de bătrâni din localitate. Contractul de finanțare al proiectului a fost semnat, iar valoarea totală a investiției prin POR 2014-2020 este de 3.161.592 lei, din care finanțare nerambursabilă de 3.096.779 lei.

Proiectul urmărește facilitarea accesului populației la servicii sociale de calitate, prin creșterea capacității de acoperire cu servicii sociale destinate persoanelor vârstnice.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: