Home » Administratie » Lucrări din ce în ce mai intense la reabilitarea infrastructurii de canalizare din Bârlad!

Lucrări din ce în ce mai intense la reabilitarea infrastructurii de canalizare din Bârlad!

Încet, încet, lucrările de reabilitare a rețelei de alimentare cu apă și a sistemului de canalizare din Bârlad sunt din ce în ce mai intense. Chiar dacă în momentul de față se lucrează doar la extinderea  rețelei de distribuție a apei potabile, constructorul estimează că în scurt timp se va trece și la extinderea canalizării menajere. Conform datelor furnizate de Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad, actualmente, se lucrează cu trei echipe, însumând 28 de muncitori. Însă, începând de astăzi (14 septembrie), odată cu predarea de noi amplasamente, numărul de echipe va crește treptat, până la 10.
„Dacă acum se lucrează doar la rețelele de apă, urmează, în scurt timp, demararea lucrărilor de reabilitare a rețelei de canalizare menajeră pe 59 de străzi, cu un total de aproximativ 10.900 metri. De asemenea, vor avea loc și lucrări de Extindere a rețelei de canalizare menajeră pe 113 străzi, cu un total de aproximativ 24.640 metri. Se va realiza și reabilitarea a trei stații de pompare apa uzată și construirea a încă 5 stații noi. Având în vedere complexitatea și amplitudinea lucrărilor, facem apel la cetățenii municipiului Bârlad să dea dovadă de înțelegere și răbdare, întrucât se va interveni pe o suprafață foarte mare care necesită un volum amplu de lucru”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Valoarea contractului de finanțare a proiectului este de 66 milioane lei, fără TVA, din care 85% este contribuția Uniunii Europene, 13% a statului iar 2% vor fi suportați de bugetul local.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: