Home » Business » Mobilizare generală la proiectul de apă și canal. Termenul de finalizare al lucrărilor este 24 noiembrie 2021

Mobilizare generală la proiectul de apă și canal. Termenul de finalizare al lucrărilor este 24 noiembrie 2021

Lucrările la proiectul de apă și canal din municipiul Vaslui sunt în plină desfășurare. În prezent se lucrează în mai multe puncte din oraș, iar mobilizarea constructorului este pe strada Călugăreni. Gabriel Beșleagă, directorul SC Aquavas Vaslui, a spus că, dacă se ia în considerare procentul de realizare al lucrărilor și constructorul se mobilizează, este posibil ca proiectul să fie terminat în această toamnă.

„Data de 24 noiembrie 2021 este termenul de finalizare contractual, legal. Prelungirea peste acest termen înseamnă să intrăm în iarnă, adică să intrăm în anul viitor”, a precizat Beșleagă.

Până la începutul lunii august 2021, în municpiul Vaslui extinderea rețelelor de apă s-a realizat în proporție de 68%, iar la canalizare 73%. La reabilitarea rețelelor lucrările sunt finalizate în proporție de 75%, iar la canalizare de 21%.

În Moara Greci și Brodoc lucrările la apă sunt finalizate, iar la canalizare aproape de finalizare. În Rediu la rețelele de apă sunt făcute lucrările în procent de 92%, iar la canalizare de 91%, în timp ce în Viișoara gradul de realizare la apă și canal este de 89%.

În cursul lunii septembrie 2018, SC Aquavas a semnat cu SC Ludwing Pfeiffer SRL Timișoara contractul de execuție lucrări ”Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații pompare apă uzată în Vaslui”. În total, investiițiile din municipiul Vaslui se ridică la suma de 74 milioane de lei fără TVA. În data de 18 aprilie 2019, au început lucrările în zonele Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc.

La nivelul municipiului Vaslui, lucrările constau în extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime de 65 kilometri și extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri. Pe lângă orașul Vaslui, lucrările la sistemul de apă și canal vizează și suburbiile Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: