Home » Local » Protest al sindicaliștilor de la Transurb: „Șefii au salarii de 10.000 de lei ca în Primăria Vaslui, iar șoferii 2.350 lei”

Protest al sindicaliștilor de la Transurb: „Șefii au salarii de 10.000 de lei ca în Primăria Vaslui, iar șoferii 2.350 lei”

de Dănuț CIOBANU 

Sindicaliștii de la Transurb au protestat din nou în fața Primăriei Vaslui. Sprijiniți de colegi de la alte sindicate din țară – Sibiu, Brașov, Ploiești sau Galați, sindicaliștii s-au plâns că au salarii foarte mici, în timp ce conducerea societății încasează salarii la fel ca în primărie. Aceste probleme sunt vechi de peste trei ani, iar municipalitatea nu a luat nicio măsură pentru a remedia situația de la societatea de transport local.

Sindicaliștii de la Transurb și de la alte sindicate din țară au protestat, ieri, în fața Primăriei Vaslui. Înarmați cu vuvuzele, steaguri, fluiere și pancarte, sindicaliștii au manifestat zgomotos și au strigat lozinci precum „Hoții!”, „Vă rugăm să ne scuzați, dar salarii când ne dați!”.

„Nu am avut niciun semnal până acum din partea conducerii Transurb Vaslui. Problemele au rămas aceleași de trei ani de zile. Salarizarea proastă, lipsa condițiilor de muncă și abuzurile conducerii împotriva angajaților. Vrem să se ia măsuri! Noi lucrăm cu salariul minim pe economie. Suntem un serviciu public și vrem să se pună în practică contractul de la nivel național, care prevede un salariu minim brut de 3.300 lei, ceea ce înseamnă un salariu net de 2.500 lei. Cei de la Goscom Vaslui primesc aceste salarii, la noi de ce nu se poate?!”, a spus Vasile Ioniță, liderul Sindicatului Transurb Vaslui.

La fel de nemulțumiți s-au arătat și alți sindicaliști care au participat la protest.

„Un șofer are salariul net de 1.900 lei. Am un copil bolnav, mă descurc foarte greu. Acum sunt și penalizat. Vreau ca toată lumea să aibă un drept, toate salariile să fie la fel”, a spus sindicalistul.

Un alt sindicalist a precizat că se fac diferențe de salarizare la cele două sindicate existente în cadrul societății locale de transport public.

„Cei de la sindicatul lui Samir suntem persecutați. Un șofer cu toate gradele are un salariu brut de 2.350 lei. Șefii au salarii ca în Primăria Vaslui de 10.000 de lei. Daă nu reușim să rezolvăm lucrurile plecăm în străinătate la muncă și să rămână cei de la primărie să conducă autobuzele. Avem salariile ca niște femei de serviciu. Lucrăm cu pușcăria în mână, orice clipă de neatenție ne costă”, a spus șoferul de la Transurb.

În prima jumătate a acestui an, a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local Vaslui, unul din subiectele discutate fiind situația tensionată de la SC Transurb. Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că la SC Transurb trebuie să se analizeze ce se poate face și ce nu.

„Societatea este de condusă de un Consiliu de Administrație, care are deasupra Adunarea Generală. Să ia măsuri acest organism, iar dacă problemele îi depășesc să fie adresate Consiliului Local Vaslui. Poate Adunarea Generală găsește căile de negociere cu sindicatul pentru aplanarea conflictului”, a precizat Pavăl.

 

About Ciobanu Danut