Home » Local » Cum să aveți grijă de adidași și să îi păstrați mai bine și mai mult

Cum să aveți grijă de adidași și să îi păstrați mai bine și mai mult

Există puține lucruri în viață la fel de plăcute ca o pereche de adidași de damă noi, în cutie. La fel de albi ca un zâmbet de vedetă, încălțămintea nouă este semnalul suprem că știți să aveți grijă de lucrurile dvs.

Dar indiferent dacă mergeți pe străzile orașului, pe holurile biroului sau pe drumeții, mulți adidași de damă sunt predispuși la pete și decolorări. Respectați aceste reguli cardinale de îngrijire a adidașilor pentru a îi păstra la fel de noi ca atunci când i-ați cumpărat pentru prima dată.

Tratați-i

Este un act real de voință să văi tratați adidașii, înainte de a-i folosi. Dar dacă vă angajați să preveniți petele încă de la început, va merita cu adevărat.

Tratați perechile de adidași de damă din pânză cu un spray special pentru a ajuta la respingerea apei și petelor și utilizați un spray protector pentru adidași de damă din piele sau piele întoarsă. Lăsați sprayul să se usuce complet (de obicei durează 24 de ore) înainte de a vă purta adidașii.

Purtați șosete

Ar putea părea evident, dar șosetele sunt absolut necesare, atunci când vine vorba de a vă menține adidașii în stare bună. Optați pentru o șosetă cu model îndrăzneț, dacă vreți să faceți o declarație de stil sau alegeți șosete simple, care nu se ridică deasupra gleznei.

Curățați imediat petele

Nu fiți acea persoană care ridică un altar pentru adidașii lor nepurtati și nu-i scoate niciodată din cutie. Dacă dedicați un minut sau două curățării petelor sau murdăriei de pe adidași de damă când vă întoarceți acasă, veți prelungi viața perechii preferate. Apa caldă pe o cârpă din microfibre ar trebui să fie suficientă pentru a combate murdăria superficială sau petele, în timp ce șervețelele pentru bebeluși vor putea, de obicei, să curățe orice lucru mai dur.

Nu uitați șireturile

Înlocuirea șireturilor din adidași le va oferi un lifting facial instantaneu. Fie cumpărați o pereche nouă, fie curățați-le pe cele existente, îmbibându-le în apă fierbinte cu detergent de rufe la alegere. Odată ce șireturile sunt curate și uscate, călcați-le înainte de a lega adidașii.

Cu sau fără înălbitor?

Opiniile sunt împărțite cu privire la faptul dacă ar trebui să folosiți înălbitor pe adidași, așa că mergeți pe propriul risc. Dacă aveți o pereche de adidași de damă albi pe care doriți să îi recondiționați, puteți încerca să îi spălați ușor cu o soluție diluată dintr-o parte de înălbitor la cinci părți de apă, urmată de o clătire în apă caldă. 

Dacă ideea de a folosi înălbitor pe adidașii dvs. prețioși nu vă încântă, încercați să amestecați bicarbonat de sodiu cu apă pentru o soluție de curățare eficientă, dar mai blândă.

Curățați adidașii în profunzime

Dacă adidașii dvs. au avut o întâlnire nefericită cu o baltă tulbure sau ceva de genul, este timpul să faceți o curățare profundă. Oricât de tentați ați fi, nu aruncați adidașii în mașina de spălat. Mișcarea de rotire va deteriora fibrele și veți ajunge să vă scurtați durata de viață a adidașilor.

În schimb, pentru adidași din piele sau pânză, căutați o periuță de dinți nouă și un produs de curățat – puteți cumpăra un produs de curățat special pentru adidași de la magazinul dvs. local de îmbrăcăminte sau puteți folosi un detergent delicat sau un șampon pe care îl aveți deja acasă. Folosiți peria pentru a elimina murdăria și pentru a transforma produsul de curățare într-o spumă ușoară. Clătiți cu apă caldă și lăsați adidașii să se usuce la aer (umplându-i cu un prosop de hârtie, pentru a accelera procesul).

Adidașii din piele întoarsă sunt puțin mai greu de curățat. Deși puteți folosi o perie pentru a elimina murdăria, curățarea în profunzime a acestora este cel mai bine lăsată la îndemâna experților – duceți-o la cizmarul local și lăsați-i să-și facă magia.

Depozitare

Când nu îi folosiți, păstrați adidașii departe de lumina directă a soarelui, ceea ce poate provoca decolorare. Păstrați-i în cutia originală sau în saci de praf pentru a îi menține în stare excelentă.