Home » Administratie » Încă un lot de terenuri pentru tinerii care vor să-și ridice o casă!

Încă un lot de terenuri pentru tinerii care vor să-și ridice o casă!

La ultima ședință a Consiliului Local (CL) Bârlad, derulată miercuri (15 septembrie), consilierii municipali au aprobat atribuirea unei noi tranșe de loturi de teren unor tineri care își vor construi case. Este vorba despre 161 de loturi de casă ce urmează a forma cel mai nou cartier al Bârladului, respectiv ”Alexandru cel Bun”. Proiectul, inițiat de primarul Dumitru Boroș, a fost votat în unanimitate de consilierii locali.
”Dezvoltarea unei localități constă în asigurarea de locuri de muncă și de locuințe. Am mai spus și repet că acesta este proiectul la care am ținut cel mai mai mult, cunoscând foarte bine nevoile tinerilor din Bârlad, dornici să rămână în oraș. Scopul declarat al inițiativei mele l-am anunțat încă de acum doi ani, când Prefectura Vaslui a atacat în contencios proiectul. Din fericire, s-a demonstrat că nu a existat nicio încălcare legală la întocmirea lui. Pe data de 9 iulie, anul acesta, am stabilit primii 44 de beneficiari. Astăzi, alte 161 de loturi vor pleca spre beneficiari! Mai trebuie spus că s-a depus o muncă titanică, din 2017 până în prezent, la realizarea acestui proiect, care vine la pachet cu tot cu proiecte pentru case. Totodată, vreau să le mulțumesc consilierilor locali pentru vot”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Decizia de a acorda tinerilor loturi de teren pentru a-și construi case (în baza Legii nr. 15/2003) a fost luată de edilii bârlădeni încă de acum doi ani. Însă, cele trei hotărâri CL Bârlad din iulie 2019 au fost atacate în instanță de Prefectura Vaslui, care a solicitat anulare acestora. Procesul s-a întins până spre sfârșitul anului 2020, moment în care CL Bârlad a obținut câștig de cauză și, astfel, s-a putut relua întreaga operațiune.
Primul lot de locuri de teren – 43 la număr – a fost aprobat în iulie anul curent, pentru ca acestora să li se adauge miercuri alte 161 de parcele. Cele 161 de loturi vor fi amplasate în cartierul ”Alexandru cel Bun” și vor avea suprafețe cuprinse între 252 metri pătrați și 300 metri pătrați.  Cartierul ”Alexandru cel Bun” este amplasat la vest de Cimitirul „Eternitatea” și se întinde pe 110.433 metri pătrați, având în componență șase străzi: Mitropolit Veniamin Kostaki, Aviator Smaranda Brăescu, Poet Alexei Mateevici, Scriitor Cezar Ivănescu, Scriitor Ion Hobana și Sculptor Constantin Brâncuși. Alte loturi vor intra în componența unui alt cartier rezidențial, denumit ”Alexandru Vlahuță”, care s-a înființat la capătul străzii Alexandru Vlahuță, în vecinătatea locuințelor sociale în care au fost mutați în urmă cu câțiva ani rromii din celebrul ”ghetou” bârlădean. Loturile de aici au suprafețe cuprinse între 157 de metri pătrați și 297 de metri pătrați.

About Razvan Calin