Home » Business » Premieră absolută! În prima jumătate a anului 2021 au fost înmatriculate 16 firme străine

Premieră absolută! În prima jumătate a anului 2021 au fost înmatriculate 16 firme străine

Mediul de afaceri vasluian înregistrează o premieră în primele șase luni ale acestui an, în ceea ce privește investițiile străine. Chiar dacă valoarea capitalului social subscris nu este mare, înregistrarea acestor firme este un lucru pozitiv pentru mediul economic local. Potrivit datelor Direcției Județene de Statistică Vaslui, în primele 6 luni din anul 2021, în judeţul nostru au fost înmatriculate 16 societăți cu participare străină la capitalul social subscris. Doar în luna iunie au fost înmatriculate patru societăți comerciale cu participare străină, capitalul social subscris fiind de 109 euro.

În perioada 1991 – 31 decembrie 2019, în județul Vaslui s-au înregistrat 476 de firme străine, ceea ce înseamnă la nivel național un procent de numai 0,20% din totalul societăților străine. În ultimii 30 de ani, valoarea totală a investițiilor străine din județul nostru este de 39 milioane de euro.

Cu astfel de performanțe negative, Vasluiul este pe ultimul loc în țară în funcție de numărul societăților și pe locul 41 în funcție de capitalul social în echivalent valută.

Potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, valoarea capitalului social subscris de investitorii străini în celelalte județe din Moldova este următoarea: Bacău – 775 milioane de euro; Botoșani – 53 milioane de euro; Iași – 437 miloane de euro; Neamț – 118 milioane de euro; Suceava – 337 milioane de euro.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: