Home » Administratie » Spitalul din Bârlad nu va mai fi dedicat exclusiv bolnavilor de COVID-19!

Spitalul din Bârlad nu va mai fi dedicat exclusiv bolnavilor de COVID-19!

Cum noul val de COVID-19 își face simțită prezența din ce în ce mai mult, guvernanții au luat decizia ca de această dată la nivelul întregii țări să nu mai existe nici un spital dedicat exclusiv celor care suferă de această maladie. În consecință, Spitalul municipal de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad nu va mai avea acest statut, extrem de controversat și, mai ales, contestat. Anunțul a fost făcut public de primarul Dumitru Boroș, care, în contextul creșterii accelerate a cazurilor pozitive de infectare cu noul coronavirus, a ținut să informeze opinia publică locală despre o serie de hotărâri care au fost sau urmează a fi luate în perioada imediat următoare.
”Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat că nu vor mai exista spitale dedicate exclusiv bolnavilor de COVID-19 și că toate spitalele din România vor avea o abordare mixtă și vor fi circuite COVID și circuite non-COVID. Pentru că pacienții cu boli cronice erau total dezavantajați, am ridicat problema chiar de ieri la nivel județean. Important este să fim foarte, foarte precauți la ce se întâmplă în perioada imediat următoare, pentru că semnalele care ne vin nu sunt deloc încurajatoare! Să fim foarte atenți la ce se întâmplă în intervalul imediat următor!”, a declarat primarul Dumitru Boros.
În ultimele 24 de ore, la spitalul din Bârlad s-au prezentat peste 100 de persoane care au prezentat simptome specifice infectării cu virusul SARS-COV2. Dintre acestea, aproape jumătate au fost declarate pozitive. Motiv pentru care, în perioada imediat următoare, la nivel local, vor fi luate anumite decizii menite a limita răspândirea virusului.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: