Home » Local » Vasluienii nu s-au speriat de COVID-19. Coadă la biletele pentru tratament balnear

Vasluienii nu s-au speriat de COVID-19. Coadă la biletele pentru tratament balnear

Pandemia de coronavirus nu a afectat programul de acordare a biletelor de tratament pentru pensionari și asigurații sistemului public de pensii. Pentru fiecare serie din acest an au fost înregistrate în jur de 1.000 de cereri, toate biletele fiind distribuite beneficiarilor. În total, până la această dată, în cele treisprezece serii au plecat la tratament peste 2.000 de persoane. În ultima serie plecare la tratament este fixată pentru data de 29 septembrie, județul Vaslui primind 108 bilete de tratament.

„Am început să distribuim biletele pentru ultima serie. Beneficiarii pot merge la stațiunile administrate de Casa Națională de Pensii sau de operatorii privați. Pandemia de coronavirus nu a fost un impediment pentru repartizarea biletelor, din contra am solicitat suplimentări de bilete. În unele serii din lunile de vară a fost o adevărată bătălie pentru biletele de tratament”, a spus Isabel Bogdan, directorul Casei Județene de Pensii Vaslui.

Printre stațiunile de tratament preferate de solicitanții din județul Vaslui se numără Olănești, Lacul Sărat, Mangalia, Techirghiol, 1 Mai, Felix, Eforie Nord, Saturn, Vatra Dornei, Nicolina, Bușteni, Sinaia, Neptun și Venus.

Biletele de tratament se acordă individual. În cursul unui an calendaristic, unei persoane i se poate elibera un singur bilet de tratament balnear. În situația neridicării biletului de tratament repartizat pentru o serie, solicitantul mai poate obține un alt bilet de tratament doar din categoria celor nevalorificate pentru seria respectivă sau, după caz, la cerere, pentru o altă serie.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut