Home » Uncategorized » Fetiță de numai 1 an, înecată într-o găleată cu apă!

Fetiță de numai 1 an, înecată într-o găleată cu apă!

În cursul serii de vineri, 17 septembrie, ambulanțierii bârlădeni au intervenit la un caz tulburător: o fetiță din comuna Zorleni, în vârstă de numai 1 an și o lună, a fost găsită zăcând inertă, cu capul într-o găleată cu apă.

Se pare că, într-un moment de neatenție al părinților, micuța a căzut cu capul în găleata cu apă. În momentul în care au găsit-o, părinții au sunat imediat la 112 și, într-o primă fază, au fost îndrumați prin telefon cu privire la ce manevre de resuscitare să efectueze pentru a o readuce în simțiri pe micuță.

”În câteva minute, la fața locului a ajuns și o ambulanță tip C2 de la Stația Bârlad. Medicul de pe ambulanță a găsit copilul în stare foarte gravă, în comă profundă, instabil hemodinamic și respirator. După stabilizare, copilul a fost transportat în regim de urgență la Spitalul Bârlad”, a declarat dr. Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, fetița a fost transferată cu o ambulanță la Spitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iași și internată în Secția ATI (Anestetezie Terapie Intensivă). Din păcate, starea de sănătate a copilului este gravă (comă de gradul III-IV), fiind intubat și respirând cu ajutorul aparatelor.

About Razvan Calin