Home » Local » Alocații de sute de euro! Germania este noua atracție pentru familiile din județul Vaslui

Alocații de sute de euro! Germania este noua atracție pentru familiile din județul Vaslui

Sute de familii din județul Vaslui încasează alocații de stat în Uniunea Europeană (UE). În perioada 1 ianuarie – 9 septembrie 2021, la nivelul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Vaslui, s-a înregistrat un număr de 947 alocaţii de stat în UE.

Potrivit acestor date, primele trei poziţii ale ţărilor membre, în care cetăţenii judeţului Vaslui au solicitat alocaţie de stat, sunt ocupate de Germania (385 de cereri), Austria (106 cereri) şi Belgia (104 cereri). În toate aceste state europene, alocația care se acordă copiilor are o valoare cuprinsă între 180 și 200 de euro/lună.

Potrivit legislației europene, pentru fiecare an de plată se solicită date despre beneficiarul prestației sociale din țara de origine.

„O familie poate primi alocație în România, când un părinte muncește în țară, iar al doilea părinte care lucrează afară primește la rândul lui alocație din statul respectiv. Din cuantumul alocației primite în euro, care de regulă este mai mare, se scade alocația primită de la statul român. Atunci când ambii părinți lucrează în străintate, alocația din țara de origine este sistată și rămâne în vigoare doar prestația socială din locul de rezidență”, a spus Sorin Prepeliță, directorul AJPIS Vaslui.

Alocația este sistată și în situația în care un părinte rămâne în țară dar nu lucrează, prestația fiind plătită doar părintelui care este angajat legal în unul din statele europene.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: