Home » Culture » Poftiți de vă delectați cu picturi realizate cu … vin!

Poftiți de vă delectați cu picturi realizate cu … vin!

La sfârșitul săptămânii în curs, Muzeul ”Vasile Pârvan” din Bârlad și Consiliul Județean Vaslui invită iubitorii de artă (și nu numai!) la un inedit eveniment cultural –  vernisare unei expoziții de picturi mai puțin obișnuite, dar care sigur va încânta simțurile publicului întrucât operele expuse sunt realizate exclusiv cu vin. Vernisajul expoziției (intitulată sugestiv ”Când Arta întâlnește Vinul”) va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, la ora 18, în curtea Pavilionului Expozițional ”Marcel Guguianu”, iar picturile poartă semnătura pictorului și jurnalistului basarabean Vasile Botnaru.

”Întâmpinăm toamna, un anotimp plin de culoare și bogăție, prin organizarea unui eveniment cultural de excepție, ce îl aduce în prim-plan pe jurnalistul Vasile Botnaru, născut la 12 ianuarie 1957,  la Chișinău. Pasionat de pictură, a petrecut timpul liber, încă din facultate, practicând această îndeletnicire. Așa, a ajuns, în urma unei provocări, să picteze cu vin. Originea acestei tehnici artistice este estimată o dată din perioada Renașterii, când se înlocuiesc acuarelele folosite în mod tradițional cu nuanțe obținute din vin. Rezultatul nu putea fi decât unul surprinzător: lucrări unice, atât de diferite, dar foarte interesante prin varietatea de motive descrise și prin nuanțele ușoare, de la roșu la violet, o gamă de culori ce nu au asemănare, reprezentative picturii în vin”, se arată într-un comunicat de presă semnat de muzeograful Gabriela Albu, cea care s-a ocupat de organizarea evenimentului.

În cadrul acestui eveniment va avea loc și o prezentare de vinuri, unde participanții își vor delecta papilele gustative cu vinuri autohtone. Vor fi prezentate noțiuni introductive în arta degustării și istoria vinului în spațiul românesc. Evenimentul va avea loc în aer liber, la Pavilionul Expozițional „Marcel Guguianu”, din Bârlad, strada Marcel Guguianu nr.4. Accesul publicului la vernisajul expoziției este gratuit, cu respectarea normelor de distanțare socială impuse de Guvernul României, din cauza pandemiei. Expoziția va putea fi vizitată, în perioada 25 septembrie – 25 octombrie 2021, de marți până duminică, în intervalul orar 8:00 – 16:00.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: