Home » Local » Bani pentru micile afaceri! 1.204 IMM-uri au primit fonduri pentru depășirea pandemiei

Bani pentru micile afaceri! 1.204 IMM-uri au primit fonduri pentru depășirea pandemiei

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Vaslui a achitat în perioada de urgenţă, cu titlu de indemnizaţii de sprijin COVID 19 (OUG 30/2020) suma de 3.611.952 lei. Plățile efectuate au vizat un număr de 1.204 beneficiari.

În contextul pandemiei de coronavirus, AJPIS Vaslui, a acordat o indemnizaţie lunară aferentă suspendării activităţii ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2, pentru activităţile liberale.

Astfel, instituția a pus la dispoziție cetățenilor numere de telefon de la care s-au obținut informații referitoare la plata indemnizației de sprijin și adresă de e-mail dedicată, unde s-au transmis documentele solicitate conform OUG nr.30/2020.

Au depus dosarele pentru obținerea indemnizației de sprijin următorii beneficiari: persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și familiale, profesii liberale; structuri sportive (persoane care își desfașoară activitatea în baza contractului de activitate sportivă); persoanele fizice care obțin venituri exclusiv din drepturile de autor și drepturile conexe; pentru personalul încadrat în muncă la un angajator prin altă modalitate prevăzută de lege (exemplu convenții civile). Indemnizația de sprijin a reprezentat 75% din câștigul salarial mediu brut, prevăzut de Legea nr. 6/2020 a asigurarilor sociale. Mai exact, valoarea indemnizației lunare de sprijin a fost de 4.072 lei brut.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: