Home » Local » Două incendii succesive într-o gospodărie din Bârlad!

Două incendii succesive într-o gospodărie din Bârlad!

Pompierii militari bârlădeni au intervenit pentru stingerea a două incendii ce au izbucnit în decurs de câteva ore în aceeași gospodărie a unor localnici din Bârlad. Primul incendiu s-a produs în cursul serii de miercuri, 22 septembrie, la depozitul de furaje al unei familii care locuiește pe strada Bistriței.

”La sosire echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la depozitul de furaje și se extinsese spre acoperișurile a două locuințe din apropiere. Două persoane suferiseră intoxicații ușoare din cauza fumului extrem de dens și toxic. La fața locului au fost chemate și două echipaje de prim ajutor, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și o ambulanță tip C aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad. Până la sosirea ambulanțelor, cele două victime, o femeie în vârstă de 87 ani și un bărbat în vârstă de 39 ani, au fost ajutate de pompierii militari. După sosire ambulanțelor, victimele au fost evaluate și au primit îngrijiri medicale la fața locului, ulterior acestea refuzând transportul la o unitate medicală de urgenţă”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU ”Podul Înalt” Vaslui.
Pompierii au luptat mai bine de patru ore pentru a lichidarea toate focarele, incendiul fiind stins în limitele găsite.
Au ars aproximativ 15 tone de furaje și aproximativ cinci metri pătrați din acoperișul unei locuințe. De asemeni, a fost degradată tencuiala a două case pe o suprafață de circa 15 metri pătrați. Însă, din fericire, acestea au fost singurele pagube produse celor două locuințe.

Joi dimineață, în aceeași locație, a izbucnit un al doilea incendiu, de această dată, într-un spațiu în care mai multe familii își depozitau resturile menajere. Pompierii au intervenit din nou cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, aceștia acționând pe două sectoare de intervenție: primul, pentru lichidarea focarului, iar cel de-al doilea, pentru protecția locuințelor din apropiere. După aproximativ două ore, incendiul a fost lichidat. Flăcările au distrus aproximativ două tone de deșeuri menajere, dar, din fericire, nu s-au înregistrat victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost lucrul cu foc deschis în spațiu deschis.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: