Home » Administratie » Încep să se ridice podurile de pe șoseaua de centură a Bârladului! (Foto+Video)

Încep să se ridice podurile de pe șoseaua de centură a Bârladului! (Foto+Video)

Lucrările la varianta de ocolire a Bârladului au intrat într-o etapă pe cât de importantă, pe atât de complexă: construirea podurilor. Deja, zilele acestea s-a început montajul grinzilor de la primul mare pod inclus în acest proiect.
„La obiectivul de investiții se acționează, zilnic, cu un număr foarte mare de utilaje și de muncitori, însă cele mai impresionante lucrări abia acum au început. Este vorba despre montajul grinzilor la podul sudic de peste râul Bârlad. După cum ne-a adus la cunoștință constructorul, s-au amplasat deja primele cinci grinzi, cu o lungime de 40 de metri și o greutate de 120 de tone fiecare, urmând ca în zilele imediat următoare să fie amplasate și celelalte 10 grinzi, cu o lungime de 30 de metri fiecare. În plus, continuă, pe tot traseul obiectivului, lucrările la terasamente, podețe și supratraversări. În paralel, tot în zona sudică, se efectuează lucrări și la repoziționarea conductei de alimentare cu apă a municipiului Bârlad, precum și la amenajarea sensului de intrare în localitate”, a declarat primarul Dumitru Boroș.
Varianta de ocolire a Bârladului va avea o lungime de 11,281 (cu o lățime platformă de 10 metri) și va implica, totodată, construirea a patru poduri, trei pasaje, două intersecții la nivel și două parcări. Licitația organizată de CNAIR pentru execuția lucrărilor a fost câștigată de Asocierea SC Tehnic Asist SRL – SC Concept Infrastrade Logistic SRL Botoșani, iar proiectant este Search Corporation SRL București. Investiția este finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea totală a contractului de finanțare este de 189.667.269,13 lei, după ce a fost suplimentată la finele lui decembrie 2020 cu mai mult de 3 milioane de lei. Din total, 85% reprezintă contribuțiaUniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională (136.514.287,24 lei), iar 15% este cofinanțarea beneficiarului (24.090.756,56 lei).

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: