Home » Local » Investiție în sănătate! În comuna Fălciu se construiește un Centru de Permanență

Investiție în sănătate! În comuna Fălciu se construiește un Centru de Permanență

În comuna Fălciu este în execuție un Centru de Permanență cu parter și etaj, investiție care se ridică la suma de 3,7 milioane de lei. Termenul de finalizare al proiectului este anul 2022. Ministerul Dezvoltării a acoperit finanțarea obiectivului de investiții fără probleme și depinde de capacitatea constructorului pentru a realiza în cel mai scurt timp acest proiect. În condițiile în care Fălciu este la o distanță de circa 60 de kilometri de municipiile Bârlad și Huși, în comună este nevoie de o locație pentru ca bolile mai ușoare să poată fi tratate la nivel local.

„Spitalul va avea două – trei saloane, lift, sală de odihnă pentru medici și asistente medicale, farmacie etc. Clădirea este deja conectată la utilitățile necesare. La acest centru vor fi medici permanent în unitate, asistente medicale și tot personalul necesar. În clădire vor fi deschise și două cabinete stomatologice. Totul va fi dotat cu aparatură modernă, în ceea ce privește investigațiile medicale”, a spus Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu.

În judetul Vaslui, funcționau la data de 31 iulie 2021 un număr de 12 centre de permanență, cu un numar total de 62 de medici. Practic, asigurarea continuității asistenței medicale primare în regim de gardă pentru colectivitățile locale arondate, în afara programului normal de lucru al cabinetelor de medicină de familie, se realizeaza prin intermediul centrelor de permanență.

Centrele de permanență sunt organizate în localități precum Codăești, Cosmești, Ivănești, Vutcani, Puiești, Duda-Epureni, Oltenești, Bârlad, Tutova, Huși, Dragomirești și Negrești. Programul de gărzi în centrele de permanență se desfășoară de la ora 15 până a doua zi dimineața la ora 8, însemnând în timpul săptămânii 17 ore/garda, iar sâmbăta, duminica și sarbătorile legale numărul de ore de garda este de 24.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: