Home » Culture » Lăutarii sfidează pandemia! În 3 octombrie 2021, va avea loc la Pădureni Festivalul Fanfarelor

Lăutarii sfidează pandemia! În 3 octombrie 2021, va avea loc la Pădureni Festivalul Fanfarelor

Duminică, 3 octombrie 2021, se va desfășura în comuna Pădureni Festivalul Fanfarelor din județul Vaslui. Anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus festivalul nu a putut fi organizat.

În acest an au răspuns invitației organizatorilor 10 fanfare, deși pe listă figurau mai multe grupuri care din diferite motive nu au putut să se prezinte la eveniment. Cele 10 fanfare se vor alinia la startul unui concurs care include două categorii de vârstă. La concurs vor participa două fanfare de copii (Rotaria și Teișori din Lipovăț), precum și trei fanfare invitate. Printre fanfarele care vor participa la concurs se numără cele din Fâstâci, Doagele, Gârceni, Pungești etc.

„Suntem la ediția a XVI-a a acestui festival. În anul 2020 evenimentul nu a putut fi organizat. De această dată facem tot ce depinde de noi, pentru ca fanfarele să se poate întâlni cu iubitorii acestui gen de muzică. La concurs va participa și fanfara de la Ivănești care în 2019 a câștigat concursul, precum și o singură fanfară din afara județului nostru, mai precis din județul Iași. Îi rugăm pe cei care vor fi alături de noi să respecte condițiile impuse de lege și să ne bucurăm de acest moment. Vă așteptăm la Pădureni!”, a spus Lucian Onciu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui.

În acest an, în perioada 30 iulie – 1 august, a avut loc la Vaslui și Festivalul Internațional de Folclor „Hora din străbuni”. La Festivalul Folcloric de la Vaslui au participat ansabluri folclorice din străinătate (Serbia, Ucraina, Bulgaria și Republica Moldova) și din alte regiuni ale țării, cum ar fi Iași, Bistrița Năsăud sau Tulcea. Acestor grupuri li s-au adăugat cunoscutele formații din județul Vaslui: „Trandafir de la Moldova” de la Huși, Orchestra ”Rapsodia Vasluiului” etc. La eveniment au participat grupuri folclorice  din Negrești, Drânceni, Târzii, Perieni, Munteni de Sus, Munteni de Jos.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: