Home » National » Președintele Klaus Iohannis îi îndeamnă pe dascăli să fie un exemplu pentru elevi în ceea ce privește vaccinarea

Președintele Klaus Iohannis îi îndeamnă pe dascăli să fie un exemplu pentru elevi în ceea ce privește vaccinarea

De Ziua Mondială a Educației, Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, un mesaj în care a spus despre profesori că sunt „veritabile modele pentru elevii lor”, mai ales în contextul complicat al pandemiei de coronavirus.

„Educația este cheia unei societăți puternice, care cunoaște o dezvoltare sustenabilă și o economie competitivă. Dragi dascăli, dumneavoastră aveți puterea de a transforma oameni, comunități și chiar întreaga societate. Sunteți cei care formează generațiile viitoare, care formează caractere și oferă tuturor copiilor, prin educație, șansa la o viață mai bună.

Cadrele didactice sunt veritabile modele pentru elevii lor. De aceea, mai ales în acest context extrem de complicat, prin exemplul dumneavoastră, puteți inspira elevii în a lua, în mod informat, decizia corectă pentru sănătatea lor, inclusiv prin exemplul propriu de asumare a vaccinării ca cea mai bună formă de protecție împotriva COVID-19.”, a declarat președintele. 

About Axinte Radu Alexandru