LocalReclama

3 sfaturi pentru a alege ghivece pentru plante de interior

Căutați ghivece pentru plante de interior, dar habar nu aveți la ce ar trebui să fiți atent. Vă oferim mai jos câteva sfaturi pentru a găsi ghiveciul de plante de interior potrivit și a-l folosi cum trebuie!

Alegeți tipul potrivit de ghiveci.

Probabil că vă gândiți să cumpărați ghivece de flori standard, dar există mult mai multe variante. Descriem tipurile de ghiveci pentru plante de interior, astfel încât să puteți afla ce se potrivește cel mai bine interiorului dumneavoastră.

  • Ghivece standard: acestea sunt ghivecele pe care toată lumea le cunoaște și le iubește. Numite în franceză „cache pots”, acestea sunt menite să ascundă ghivecele de creștere nu foarte frumoase în care vă cumpărați plantele.
  • Suport pentru plante: este un ghiveci standard, dar cu picioare. Suporturile sunt folosite pentru a crea un peisaj mai interesant prin ridicarea plantei un pic mai sus în aer.
  • Agățător de plante: acesta este un ghiveci standard care de cele mai multe ori atârnă cu frânghii de tavan și adaugă mult caracter. Alegeți acest lucru dacă aveți deja o colecție frumoasă de ghivece standard.
  • Ghivece de flori de perete: acestea sunt ghivece care sunt făcute pentru a fi atârnate direct pe perete, fără a fi nevoie de un raft. Ele încep destul de simplu, dar există și instalații de perete complete, controlate de calculator. Probabil prea mult pentru interiorul dvs., cu excepția cazului în care dețineți un spațiu public, cum ar fi un hotel.

Alegeți ghivece pentru plante de interior cu drenaj corect al apei.

Deoarece apa nu se poate scurge la fel de liber în interiorul dvs. ca afară, este important să alegeți ghiveciul cu sistemul de drenaj potrivit.

  • Ghivece 100% impermeabile: aceste ghivece de flori nu au nicio metodă de drenaj. La îndemână pentru că nu puteți vărsa niciodată apă. Dezavantajul este că planta s-ar putea îmbolnăvi atunci când îi dați prea multă. Adesea sunt fabricate din plastic, metal sau ceramică.
  • Ghivece poroase: aceste ghivece există din materiale poroase care lasă să iasă surplusul de apă. Nu puteți da niciodată prea multă apă cu un astfel de ghiveci, dar trebuie să le puneți pe o farfurie de protecție pentru a vă proteja interiorul. Adesea sunt realizate din teracotă nearsă sau beton.
  • Ghivece cu gaură: aceste ghivece de flori au o gaură în partea de jos pentru a lăsa surplusul de apă să se scurgă. Dacă îl folosiți în interior, cu siguranță aveți nevoie de o farfurie pentru a colecta excesul de apă.
  • Ghivece cu autoudare: acesta este un ghiveci care are un sistem de returnare a apei dintr-un rezervor atunci când solul începe să se usuce. Puteți lăsa arbusti ornamentali în ele timp de 1-2 săptămâni fără a fi nevoie să adăugați apă suplimentară, ceea ce este foarte util pentru atunci când plecați în vacanță.

Alegeți materialul potrivit.

Ghivecele pentru plante de interior nu trebuie să reziste la intemperii și astfel rămân frumoase mai mult timp. Trecem în revistă cele mai populare materiale și luăm în considerare avantajele și dezavantajele lor.

  • Teracotă: teracota (lut copt nevituit) devine din ce în ce mai populară pentru interior. Ar trebui să cumpărați un ghiveci de teracotă pentru plante de interior dacă sunteți în căutarea unui ghiveci ieftin care dezvoltă o patină naturală în timp și are calități excelente de drenaj al apei.
  • Beton: betonul are mai mult sau mai puțin aceleași calități ca și teracota. Ghivecele din beton au adesea niște aditivi în ele pentru a le face (mai) impermeabile. Un avantaj al betonului este că îl puteți recicla 100%. De asemenea, modelele din beton sunt adesea un pic mai minimaliste decât ghivecele de teracotă pentru interior.
  • Ceramică: ceramica poate fi descrisă ca fiind teracotă cu un strat de sticlă subțire și durabil deasupra ei. Din acest motiv, sunt 100% rezistente la apă și la pete. Sunt o alegere perfectă dacă doriți ca ghiveciul dvs. să fie ușor de spălat.
  • Plastic: alternativa modernă la ceramică. Avantajul este că sunt mult mai ușoare și la fel de ușor de curățat. Asigurați-vă că achiziționați un plastic care este ușor de reciclat.
  • Metal: și metalul poate primi un finisaj cu vopsea, astfel încât să nu poată pătrunde apa sau murdăria. Acestea se numără adesea printre ghivecele mai scumpe și nu sunt atât de bune pentru mediu, deoarece producerea fierului este destul de poluantă. Dar rezistă foarte mult timp și asta compensează foarte mult!
  • Materiale compozite: acestea sunt ghivece de flori care combină diferite materiale pentru a obține cele mai bune proprietăți din diferite categorii. De exemplu, un compozit de gips pentru a obține un aspect de piatră care este rezistent la apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button