National

Miercurea Marea, tradiții și obiceiuri

Astăzi este Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor, o zi importantă de post şi rugăciune. Biserica oficiază denii şi slujbe speciale, iar credincioşii respectă cu sfinţenie anumite tradiţii.

Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor este o zi importantă de post și rugăciune, în ultima săptămână înainte de Învierea Domnului. În Miercurea Mare, biserica oficiază denii, slujbe speciale înainte de Paște, iar creștinii respectă anumite tradiții. În Miercurea Mare, tradiția creștină recomandă post, rugăciune și spovedanie, deoarece este o perioadă de pregătire spirituală pentru Paște.

Miercurea Mare, tradiţii şi obiceiuri

Din cele mai vechi timpuri, oamenii țin cont de obiceiurile din această ultimă săptămână de dinaintea Paștelui. Unele lucruri sunt interzise cu desăvârșire. În caz contrar, oamenii cred că ceva rău li se va întâmpla. În Miercurea Mare, se pomenește femeia cea păcătoasă, care l-a uns cu mir cu Domnul.

Așadar, în Miercurea Mare, ziua în care Iuda l-a vândut pe Mântuitorul Iisus Hristos, poți face ultimele treburi pe câmp. De asemenea, poți spală și calcă rufele. În plus, se spune că în această zi bărbații trebuie să stea pe lângă casă și să își ajute soțiile.

În această zi sfântă, credincioșii trebuie să țină post negru pentru a fi protejați de boli pe tot parcursul anului. O altă tradiție spune că în această zi, fermierii trebuie să împrăștie cenuşa din sobe peste straturile din grădină. În popor, se credea că aceasta are puteri magice şi ajută plantele să aibă rod bogat.

De asemenea, oamenii nu trebuie să țină supărați pe nimeni, să nu înjure sau să nu pună gândurile necurate în față. În caz contrar, aceștia vor avea parte de un an plin de greutăți.

În plus, femeile trebuie să termine curățenia de Paște în Miercurea Mare. Este ziua în care este recomandat să spele ferestrele, pentru a lăsa razele de soarele să pătrundă mai bine în locuință în zilele de Paște.

O altă tradiție spune că în Miercurea Marea, femeile nu trebuie să toarcă. Se spune că această activitate poate să „întoarcă” minţile celor care o practică.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button