BusinessLocal

Antreprenorii avertizează administrația Vasluiului: Inflația și puterea de cumpărare scăzută îngroapă afacerile!

de Dănuț CIOBANU 

Oamenii de afaceri se vor întâlni cu șefii județului Vaslui și parlamentari, în prima jumătate a lunii mai. Antreprenorii locali vor să transmită reprezentanților administrației publice că Vasluiul este un județ care nu favorizează dezvoltarea afacerilor și că puterea redusă de cumpărare a populației diminuează serios marjele de profit. Dacă la toate acestea mai adăugăm inflația galopantă, criza energetică și efectele războiului din Ucraina, perspectivele pe termen scurt sunt din cele mai sumbre.

Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui, a anunțat că în data de 13 mai 2022, va avea loc o întâlnire de lucru între oamenii de afaceri și reprezentanții administrației locale. Evenimentul va avea loc în Sala Mare a Consiliului Județean (CJ) Vaslui, iar printre participanți se vor număra parlamentari, primari, directori ai serviciilor deconcentrate, șefii CJ Vaslui, Prefecturii Vaslui etc. La discuții vor fi  abordate teme actuale cu care se confruntă mediul de afaceri local.

Dan Hurduc, vicepreședintele CCIA Vaslui, a salutat organizarea unor astfel de întâlniri cu autoritățile locale și reprezentanți în Parlamentul României. Cum la nivel local sunt posibilități reduse de a rezolva astfel de probleme, faptul că cererile oamenilor de afaceri ajung în Parlament și sunt urmărite este un lucru pozitiv.

„Eu aș vrea ca la aceste întâlniri reprezentanții noștri să pună accentul pe faptul că județul Vaslui este un județ destul de puțin prielnic pentru dezvoltarea afacerilor. Antreprenorii se descurcă destul de greu, puterea de cumpărare este redusă, deși marjele antreprenorilor sunt destul de mici. Cred că antreprenorii din județul Vaslui trebuie felicitați în plus față de ceilalți, că suntem departe de aglomerările urbane în care putem să  facem și noi, oarecum să avem marje”, a spus Dan Hurduc.

Mediul de afaceri local este sufocat de valul de crize care s-a abătut în ultimii ani asupra țării noastre. În primul rând, pandemia de COVID-19 a afectat serios activitatea economică. Chiar dacă în prezent s-au ridicat toate restricțiile, sunt senmale de la nivel european și mondial că valul de infectări continuă să crească. Peste criza de sănătate s-a suprapus criza provocată de războiul din Ucraina, care are un impact nefavorabil asupra mediului de afaceri. O altă criză care a fost generată la noi în țară este criza energetică și vorbim în acest caz de creșterea rapidă a prețurilor la carburant, gaze naturale și curent electric. Nu în ultimul rând, ultima criză cu care ne confruntăm este criza alimentară, generată de războiul din țara vecină.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button