Home » National » De astăzi, bilete de tren se scumpesc cu 20%
Un student priveste biletele de tren gratuite, in Gara din Sibiu, vineri, 28 noiembrie 2008. Tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani beneficiaza de o calatorie dus-intors gratuita pe calea ferata, catre si dinspre localitatea de domiciliu, cu trenul Rapid, la clasa a II-a, in perioada 28 noiembrie - 1 decembrie 2008, pentru a putea vota in localitatea de domiciliu. ANA POENARIU / MEDIAFAX FOTO

De astăzi, bilete de tren se scumpesc cu 20%

Veste grea pentru cei care folosesc trenul ca mijloc de transport pentru a ajunge într-un alt oraș, la mare sau munte. Biletele de tren se scumpesc de astăzi, 1 iulie, reamintește CFR Călători.

„CFR Călători informează că, începând cu data de 1 iulie 2022, vor fi puse în aplicare prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii (OMT) nr. 548 din 25 mai 2022 privind aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători. Măsura vine în sprijinul redresării şi echilibrării activităţii economice a tuturor operatorilor de transport feroviar de călători din România pe fondul creşterii preţurilor la diferite materiale cu pondere mare în activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese etc. Ultima ajustare de tarife la călătoria pe calea ferată, aplicabilă tuturor operatorilor de transport feroviar de călători, a fost în anul 2013”, a transmis compania.

Astfel că o călătorie Bucureşti – Constanţa, de exemplu, la clasa a 2-a, va costa 67 de lei cu IR, de la 55,7 lei, iar până la Braşov 54 de lei, de la 44,7 lei, potrivit unui comunicat postat pe site-ul companiei.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*