Home » Administratie » Demagogie la superlativ în CL Vaslui! Toate proiectele au căzut la vot! Consilierii PNL-USR și PSD se acuză reciproc de iresponsabilitate

Demagogie la superlativ în CL Vaslui! Toate proiectele au căzut la vot! Consilierii PNL-USR și PSD se acuză reciproc de iresponsabilitate

de Dănuț CIOBANU 

Funcționarea Consiliului Local (CL) Vaslui s-a blocat în timpul ședinței ordinare de ieri. Scandalul total între majoritatea PNL-USR și consilierii PSD a început de la primul proiect de dezbatere. Consilierul USR-PLUS, Vasile Filipescu, și-a depus demisia din CL Vaslui, iar consilierii trebuiau să aprobe un proiect de hotărâre privind constatarea încetării de drept a mandatului.

La proiectul privind constatarea încetării de drept a mandatului consilierului Vasile Filipescu, consilierii PSD s-au abținut de la vot și, astfel, proiectul nu a fost aprobat. În replică consilierii PNL-USR au cerut o pauză de trei minute în care au decis să nu participe la vot la restul proiectelor supuse dezbatarii, astfel încât nu a fost adoptată nicio hotârăre.

Consilierii din ambele tabere s-au acuzat de iresponsabilitate și au susținut că reprezintă interesele vasluinilor și fac totul pentru dezvoltarea municipiului Vaslui. Pe de o parte, liberalii și aliații lor au susținut că prin neparticiparea la votul de vacantare a postului social-democrații au blocat funcționarea CL Vaslui. Pe de altă parte, consilieiri PSD au precizat că ei au votat toate celelalte proiecte aflate pe ordinea de zi, iar coaliția majoritară este vinovată pentru toate consecințele neaprobării respectivelor proiecte de hotărâre.

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a intervenit de două ori în cadrul ședinței și a cerut consilierilor să dea dovată de maturitate. Acesta a adăugat că ordinea de zi a fost trimisă în plen conform programului care trebuie realizat, care are termene foarte clare.

Pentru ca aceste proiecte să fie readuse în plen, trebuie să conțină anumite noutăți, iar pentru neaprobarea proiectelor consilierii și-au asumat răspunderea. Vasile Pavăl i-a îndemnat pe consilieri să lase deoparte toate orgooliile și să se gândească la lucrurile care trebuie făcute în continuare.

„N-am aprobat nicio hotârăre. Dacă nu deblocați situația, conform Codului Administrativ să nu cumva să… Ordinea de zi nu este întâmplătoare. Au fost proiecte care fac referire la activitatea noastră în municipiu. Ați periclitat desfășurarea unor evenimente. Nu mai am timp să fac licitații, funcționarea creșelor. Ați periclitat atragerea unor sume din fondurile europene, locurile de case care se dau la tineri. Dacă intrâm și noi în blocaj, aparatul de specialitate, dumneavoastră consilierii ce faceți?! E corect acest lucru? Totul dintr-o chestiune politică. Care este rezultatul după șase ore de ședință astăzi? Și o parte și alta văd că îi respectați tare pe vasluieni! Vă înșelați dacă credeți că așa îi atrageți pe vasluieni!”, a spus Vasile Pavăl.

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: