Home » Administratie » Locativa Vaslui intră în reorganizare! Se caută surse financiare pentru susținerea activității

Locativa Vaslui intră în reorganizare! Se caută surse financiare pentru susținerea activității

În perioada imediat următoare, SC Locativa SRL Vaslui va intra într-un proces de reorganizare. Acest proces va demara după terminarea problemelor cu auditul care se desfășoară la societate și după ce vor fi rezolvate problemele cu Curtea de Conturi.

„Voi veni cu un plan de reorganizare. Cum se termină aceste chestiuni vin și prezint problemele cu care se cofnruntă societatea și modul de rezolvare a acestora. În primul rând este vorba despre sursele financiare. Cum le găsim, pentru ca Locativa să își desfășoare activitatea corespunzător”, a precizat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

SC Locativa SRL Vaslui a fost înființată în anul 2013. În data de 26 noiembrie 2014, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui a solicitat deschiderea procedurii de insolvență la Tribunalul Vaslui. Prin sentința civilă nr.13/F/2020, Tribunalul Vaslui a dispus închiderea procedurii de insolvență. Intrarea în insolvență a SC Locativa Vaslui a avut ca principală cauză preluarea unor datorii înregistrate la serviciile de utilități.

SC Locativa Vaslui administrează un fond locativ de stat de 277 apartamente, din care 105 sunt apartamente ANL. În ultima perioadă, chiriașii care locuiesc în blocurile ANL sunt extrem de interesați să cumpere apartamentele în care locuiesc.

Reamintim că Primăria Vaslui a finalizat operațiunea de intabulare în cartea funciară a celor trei blocuri ANL din Zona Industrială, inclusiv faza de apartamentare. În condițiile în care operațiunea cadastrală s-a finalizat cele 80 de apartamente pot fi vândute către chiriași.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: