National
Ocalele silvice Beiuș și Sudrigiu au repopulat cu 2.350 de puieți de păstrăv apele din Valea Finișului și Crișul Pietros
Ocalele silvice Beiuș și Sudrigiu din cadrul Direcției Silvice Bihor au repopulat cu 2.350 de puieți de păstrăv indigen apele din Valea Finișului și Crișul Pietros, acțiunile de repopulare a apelor de munte având loc în fiecare an. De asemenea, colegii noștri de la Direcția Silvică Bihor îmbunătățesc condițiile naturale de habitat a faunei piscicole prin amenajarea de cascade podite și simple, pinteni sau praguri pe râurile de munte.
Aceste acțiuni de repopulare cu puieți sunt necesare pentru a compensa pierderile naturale care se înregistrează în urma fenomenelor de torențialitate și a acțiunilor răpitorilor specifici, în special vidra.
Păstrăvul este un pește răpitor de apă dulce care trăiește în apele curgătoare reci de munte, preferând șipotele, unde stă ascuns între pietre. Are o lungime de aproximativ 30 de centimetri și o greutate de până la 800 de grame. Păstrăvul se hrănește cu viermi și diverse insecte, peștișori și icre.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva repopulează anual râurile de munte cu peste 500.000 de puieți de păstrăv indigen provenit din păstrăvăriile proprii.