Home » Local » Primăria Vaslui: Am transmis executantului proiectului de apă și canal să refacă urgent carosabilul și trotuarele

Primăria Vaslui: Am transmis executantului proiectului de apă și canal să refacă urgent carosabilul și trotuarele

Ca urmare a apariției pe rețele de socializare și în mass media locală a unor nemulțumiri legate de implicarea activă a Primăriei mun. Vaslui în remedierea situației străzilor și trotuarelor din oraș, vă transmitem următorul punct de vedere:

„SC LUDWIG PFEIFFER SRL este societatea comercială care a câștigat licitația proiectului Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare în aglomerările Vaslui, Bârlad, Huși, Negrești din județul Vaslui, intrând astfel în relație contractuală cu SC AQUAVAS SA Vaslui.

Ca urmare a demarării acestui proiect, Primăria municipiului Vaslui a dat curs solicitărilor constructorului de a oferi frontul de lucru pentru derularea lucrărilor atât de necesare în municipiul nostru și a efectuat programarea judicioasă a zonelor de intervenție în așa fel încât traficul rutier și pietonal să nu fie afectat decât într-o măsură foarte mică, planificând inclusiv asfaltările ulterioare aducerii de către constructor la starea inițială a zonelor afectate de lucrări.

După începerea derulării acestui proiect (în care Primăria municipiului Vaslui nu este parte contractantă), vasluienii ne-au trimis nemulțumirile legate de modul de desfășurare a activității antreprenorului în teren. Ca urmare, instituția noastră a ținut în permanență legătura cu SC Ludwig Pfeiffer SRL și SC Aquavas SA Vaslui, transmițându-le celor două societăți responsabile sesizările persoanelor fizice sau/și asociațiilor de proprietari și solicitându-le luarea de măsuri urgente pentru readucerea la starea inițială a zonelor afectate, intensificarea ritmului de lucru pentru ajungerea la zi, concomitent cu sesizarea ca “necorespunzătoare” a unor lucrări aferente proiectului.

Nici o obligație legală a Primăriei municipiului Vaslui nu a fost încălcată în perioada de implementare a acestui proiect, instituția noastră oferind frontul de lucru necesar constructorului, avizele pentru începerea lucrărilor și consultanță legată de trasee ale utilităților publice astfel încât furnizarea acestora să nu fie afectată.

Înțelegem nemulțumirile cetățenilor legate de starea de fapt din municipiu și suntem solidari cu ei în dorința și încercarea de refacere cât mai urgentă a tramei stradale și zonelor pietonale afectate de lucrările din cadrul proiectului mai sus menționat, dovadă fiind și corespondența intensă purtată pe aceste subiecte cu SC Ludwig Pfeiffer SRL și SC Aquavas SA Vaslui. La ultima solicitare a instituției noastre de conformare de către constructor la cerințele de refacere a carosabilului, acesta a transmis că deficiențele de relaționare între beneficiarul SC AQUAVAS SA Vaslui, proiectantul Asocierea SC PRO TOBY SRL IAȘI – B-ACT SP/ZO. O. POLONIA și antreprenor stau la baza imposibilității aducerii la starea inițială a carosabilului și trotuarelor din municipiu în termenul asumat contractual.

Dorim, pe această cale, să reafirmăm că Primăria municipiului Vaslui nu este parte contractuală în lucrările de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare și a stațiilor de epurare, însă facem toate demersurile pentru ca disconfortul creat de aceste lucrări să fie asumat de către părțile contractuale și diminuat cât mai repede cu putință.

În speranța că cele de mai sus constituie informații de interes public și vor fi de ajutor cetățenilor interesați, vă mulțumim pentru încredere și înțelegere!”

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*