Home » National » România se topește! Cod Roșu de caniculă în nord-vestul țării

România se topește! Cod Roșu de caniculă în nord-vestul țării

Meteorologii de la ANM au emis un nou cod roşu de caniculă, valabil pentru 6 judeţe din nord-vestul ţării.

Cod portocaliu în Banat, Transilvania și Moldova

Nici celelalte zone nu vor scăpa de căldura extreme. Este în vigoare şi un cod portocaliu valabil pentru regiunile Banat, Transilvania și Moldova. Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic accentuat.

Local în zonele joase din Banat, Transilvania și Moldova valul de căldură va fi persistent, iar temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36…38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

Temperaturi maxime apropiate de recordurile absolute ale perioadei se vor înregistra pe arii restrânse și în restul Transilvaniei, dar temperaturile minime vor fi mai coborâte decât valorile extreme.

Cod galben în restul ţării

Pentru celelalte zone, meteorologii au emid cod galben. Fenomene vizate: val de căldură și disconfort termic ridicat. În intervalul menționat valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.

 

sursa: observatornews.ro

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: