Home » National » Un elev din Tulcea a primit nota 6,70 la Matematică, iar la contestație a luat 9,45

Un elev din Tulcea a primit nota 6,70 la Matematică, iar la contestație a luat 9,45

Momente de suspans pentru un elev din Tulcea care a primit o notă mult mai mică decât merita la proba de matematică de la Evaluarea Națională. Este vorba despre o creștere a notei la Matematică de la 6,70 – nota inițială, la 9,45 – nota după contestații. Elevul de la Școala Gimnazială Greci fusese depunctat inițial cu 2,75 de puncte.

Ministrul Educației a enumerat la Guvern lista județelor cu modificări de peste două puncte, iar județul Tulcea și cazul de la Greci nu se regăseau pe această listă. Redăm declarația ministrului Educației:

Sorin Cîmpeanu: „Am avut, de asemenea și 17 lucrări, pentru a vă răspunde concret la întrebare, care au avut note modificate cu diferență mai mare de două puncte. Este vorba de 16 lucrări la limba română și o lucrare la matematică. Județele în care s-au înregistrat aceste diferențe, flagrante îndrăznesc să spun, au fost următoarele: Constanța, Dâmbovița și Bacău – câte trei note schimbate, existând diferență mai mare de două puncte, Buzău – două note schimbate, mai apoi avem Clujul, Călărași, Covasna, Gorj, Suceava, Vâlcea cu câte o singură notă schimbată, existând o diferență mai mare de două puncte. Sunt și situații de genul celor ale elevului din Bihor, cu diferență de 5,9 puncte. Aceasta a fost cea mai mare diferență, de la 2,80 la 8,70. Greșeala a fost făcută la nivelul la transcrierea notelor în borderou și este încă un motiv pentru evaluarea digitalizată, când profesorii completează direct în fișierul informatic notele acordate. Am avut și o diferență de 3,75 puncte în județul Prahova, tot la limba și literatura română, lucrarea fiind în Buzău. Aceste lucruri au putut să fie corectate, dar, pentru a nu mai apărea astfel de situații este nevoie de generalizarea evaluării digitalizate”.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*