Home » National » Cod Portocaliu de caniculă în vestul țării

Cod Portocaliu de caniculă în vestul țării

Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş şi Caraş-Severin se vor afla luni şi marţi sub Cod portocaliu de căldură şi disconfort termic accentuat, temperaturile înregistrând frecvent valori de 36-38 de grade Celsius, potrivit unei avertizări emise de ANM.

Astfel, în zilele de luni (4 iulie) şi marţi (05 iulie), în zonele joase din vestul şi nord-vestul ţării valul de căldură se va intensifica, iar temperaturile (diurne şi nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36 – 38 de grade Celsiu, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18 – 22 de grade şi prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

 

De asemenea, ANM a emis şi un Cod galben căldură şi disconfort termic ridicat valabil în zone din 35 de judeţe, în perioada 3 – 5 iulie. În intervalul menţionat, valul de căldură se va menţine în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie şi de podiş, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: