Home » National » Cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii în mai multe zone din România

Cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii în mai multe zone din România

Administrația Naţională de Meteorologie a emis, luni, două atenționări cod galben și portocaliu, vizează ploi torențiale, grindină și vijelii în mai multe județe din țară.

Luni, între orele 12:00 – 21:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată local în zonele de munte, în vestul și nordul Munteniei, în Transilvania și sudul Banatului.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala izolat și în restul țării, precizează ANM.

 

Coduri galben și portocaliu de grindină și vijelii

Tot luni, între orele 12:00 – 21:00 o avertizare cod portocaliu a fost emisă pentru Oltenia, nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali și anunță averse torențiale și pe arii restrânse vijelii (rafale de peste 65…75 km/h).

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 și izolat 50…60 l/mp. Codul portocaliu vizează județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova.

 

 

sursa: observatornews.ro

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*