Home » National » Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Joe Biden cu ocazia Zilei Independenței SUA

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Joe Biden cu ocazia Zilei Independenței SUA

Președintele Klaus Iohannis i-a scris omologului său american Joe Biden cu ocazia Zilei Independenței SUA. El a felicitat poporul american de ziua națională, dar a vorbit și despre creșterea prezenței americane în România și despre parteneriatul strategic dintre cele două țări.

„Lumea se află acum într-un moment de răscruce al istoriei, iar eforturile Administrației americane au fost cruciale în asigurarea unui răspuns puternic și unit, bazat pe unitatea transatlantică și cooperarea cu partenerii globali cu aceeași viziune, la provocările Rusiei la adresa ordinii internaționale bazate pe reguli”, a arătat președintele rus în declarația lui.

În cadrul mesajului transmis, Iohannis a salutat demersurile care vor duce la operaționalizarea, în premieră, a unei centrale nucleare cu reactoare modulare de mici dimensiuni (SMR) în România, unul dintre proiectele fanion ale Parteneriatului Global pentru Infrastructură și Investiții.

„Continuând astfel de eforturi comune, rămânem angajați în consolidarea securității energetice europene, respectând în același timp cele mai înalte standarde de siguranță, securitate nucleară și neproliferare”, a arătat președintele.

Președintele a exprimat din nou recunoștința țării noastre pentru decizia anunțată de Biden la Madrid privind creșterea prezenței militare americane în România.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: