Home » Administratie » Probleme la Transurb! Prefectura Vaslui a întors hotărârea de numire a administratorilor. CL Vaslui decide dacă merge în contencios administrativ

Probleme la Transurb! Prefectura Vaslui a întors hotărârea de numire a administratorilor. CL Vaslui decide dacă merge în contencios administrativ

de Dănuț CIOBANU 

Prefectura Vaslui a întos la Consiliul Local Vaslui hotărâre privind numirea administratorilor provizorii la SC Transurb. Adresa privind reînoirea mandatelor membrilor Consiliului de Administrația al SC Transurb a fost primită în data de 28 iunie 2022. Secretarul Primăriei Vaslui va întocmi un răspuns către Prefectura Vaslui, iar consilierii locali vor decide cum trebuie acționat. Fie hotărârea este revocată, fie hotărârea este menținută și se merge în contencios administrativ.

Eduard Lăcătușu, secretarul Primăriei Vaslui, a spus că va întocmi un răspuns pe procedură și pe tot ceea ce a fost parcurs în cadrul Consiliului Local (CL). În cursul acestui an au fost trei hotârări pe care Prefectura Vaslui le-a întors la CL Vaslui. Însă pentru a debloca situația și a se numi membri în CA al SC Transurb s-a ales ca respectivele hotărâri să fie revocate. Mai exact, nu s-a mers în contencios administrativ pentru a vedea care parte are dreptate.

„Înainte ca răspunsul să fie trimis la Prefectura Vaslui, dumneavoastră o să vă pronunțați cu privire la aceste argumente pe care am să le invoc. Urmează ca în ședința din iulie să hotărâți cu privire la ceea ce urmează să facem. Fie revocarea hotărârii, fie manținerea hotărârii și, eventual, atacarea ei în contencios administrativ”, a spus Eduard Lăcătușu consilierilor locali.

La sfârșitul lunii mai 2022,  majoritatea PNL și USR-PLUS din CL Vaslui a adoptat o hotărâre privind numirea administratorilor provizorii la SC Transurb SA Vaslui, pe o perioadă de 4 luni, dar nu mai mult de finalizarea procedurii de selecţie sau reînnoire a acestora. În data de 18 aprilie 2022 au încetat de drept mandatele încredinţate membrilor consiliului de administraţie al societăţii S.C. Transurb SA.

După o serie de discuții pe marginea proiectului de hotărâre, cele cinci persoane au fost votate cu majoritatea absolută de 12 voturi „pentru”. Administratorii provizorii de la Transurb Vaslui sunt Alexandru Violeta, Aprodu Cătălin, Avram Rusu Gică, Cososchi Anghel și Moldoveanu Ioan Alin.

Consilierii locali au formulat o adresă în data de 20 mai 2022, prin care au solicitat introducerea pe ordinea de zi a ședinței ordinare a CL Vaslui a acestui proiect.

Reamintim că în ședința extraordinară convocată la începutul lunii mai, cei cinci administratori provizorii de la SC Transurb Vaslui nu au putut fi numiți din cauza numărului insuficient de voturi. Mai exact, după ce au dezbătut peste trei ore proiectul de hotărâre pentru numirea administratorilor provizorii la SC Transurb SA Vaslui, proiectul nu a fost adoptat din cauză că nu a avut majoritatea absolută de 12 voturi „pentru”.

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: