Home » Local » Satele sunt pline de șomeri! În următorii ani, județul Vaslui va fi lider național la rata șomajului

Satele sunt pline de șomeri! În următorii ani, județul Vaslui va fi lider național la rata șomajului

Județul Vaslui are la această dată un număr total de 8.628 de șomeri, ceea ce înseamnă o rată a șomajului de 6,41%. Din totalul șomerilor întregistrați la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui, 6.057 sunt șomeri indemnizați, iar 7.971 sunt șomeri neindemnizați. În mediul rural există un număr total de 7.583 de șomeri, în timp ce în mediul urban sunt înregistrați doar 1.045 de șomeri.

Conform datelor Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză privind proiecţia principalilor indicatori  economico-sociali în profil teritorial 2021 – 2025, peste patru ani rata șomajului va fi de 6,5%, ceea ce înseamnă un număr total de 8.800 de șomeri.

Practic, în anul 2025 județul Vaslui se va clasa pe primul loc la nivel național în ceea ce privește rata șomajului, fiind urmat de Teleorman cu o rată a șomajului de 6% și Galați și Mehedinți cu o rată de 5,2%.

Demn de remarcat este faptul că județul Botoșani va avea în anul 2025 cea mai mică rată a șomajului de 2,1% din Regiunea Nord-Est. La sfârșitul anului curent, Botoșaniul va avea o rată a șomajului de 2,3%.

„Vedem că se închid firme, vedem că se micșorează locurile de muncă, ceea ce înseamnă probleme care ar trebui să dea de gândit. Principala direcție în care ar trebui să activeze, să regrupeze, să regândească guvernanții noștri ar trebui să fie menținerea activității economice, dezvoltarea activității economice”, a spus Ovidiu Copacinschi, președintele Asociației Patronale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: