Home » Local » SJU Vaslui demarează modernizarea corpului C. Peste 100.000 de pacienți vor beneficia anual de noile investiții

SJU Vaslui demarează modernizarea corpului C. Peste 100.000 de pacienți vor beneficia anual de noile investiții

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va implementa un proiect privind  „Modernizare, extindere bloc operator și lucrări de completare a măsurilor de securitate la incendiu în corpul C al Spitalului Județean de Urgență Vaslui”.

SJU Vaslui are două corpuri de clădire destinate pacienților, corpul A plus B și corpul C, corpul A plus B fiind reabilitat în totalitate în perioada 2011- 2017. La corpul C au fost executate numai amenajări interioare în procent de aproximativ 18% din suprafața desfășurată, precum și lucrări parțiale de instalații electrice și securitate la incendiu.

În timp, CJ Vaslui a întreprins o serie de măsuri pentru reabilitarea și modernizarea corpului C. Deoarece primul contract privind proiectarea nu a fost realizat la timp de către prestatorul de servicii, s-a procedat la rezilierea contractului de proiectare. Ca urmare, după o nouă achiziție publică s-a încheiat un nou contract de servicii de proiectare pentru corpul C.

„Obiectivul de investiție propus urmărește reabilitarea corpului C existent, în care va funcționa blocul de nașteri, secția A.T.I. cu o capacitate de 28 de paturi și o parte din blocul operator (2 săli de operații). Proictul mai prevede și construirea unui corp nou, ca extindere a corpului C, în care se va organiza blocul operator (9 săli de operații), unitatea de transfuzii sanguine, adăpost pentru protecție civilă, spații tehnice și alte funcțiuni conexe pentru a se asigura toate circuitele conform normelor în vigoare”, a spus Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

Investiția propusă a se realiza este de o importanță majoră, SJU Vaslui fiind singurul din zonă care oferă servicii medicale de o asemenea anvergură, de care să beneficiază peste 100.000 pacienți/an.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*