Home » Administratie » Bani pentru investiții! Ministerul Dezvoltării a virat fonduri către comunele Ferești, Pungești și Tutova

Bani pentru investiții! Ministerul Dezvoltării a virat fonduri către comunele Ferești, Pungești și Tutova

Alte trei comune din județul Vaslui au primit fonduri în data de 4 iulie 2022 pentru finanțarea investițiilor din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Este vorba despre Ferești – 328.260 lei; Pungești – 298.776 lei; Tutova – 35.525 lei.

La nivel național, Ministerul Dezvoltării a virat suma de 84.495.195,99 lei, în vederea decontării facturilor pentru 104 de obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale PNDL.

Reamintim că, în luna mai 2022, Ministerul Dezvoltării a achitat o nouă sumă de bani, în vederea decontării facturilor pentru obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale PNDL. Consiliul Județean (CJ) Vaslui a primit 2,9 milioane de lei, urmat de alte șase UAT-uri: Alaxandru Vlahuță – 517.207 lei; Boțești – 1,3 milioane de lei; Dragomirești – 1,9 milioane de lei; Ivești – 669.595 lei; Vinderei – 1 milion de lei; Voinești – 211.517 lei.

„Toate proiectele care sunt pe programe naționale anterioare vrem să le finalizăm. Este vorba despre proiectele prin PNDL 1 și 2, dar și Centrul Cultural Județean”, spunea Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

În total, județul Vaslui a avut declarate eligibile pentru finanțare prin PNDL 2 un număr de 251 de proiecte. Valoarea totală a proiectelor se ridică la suma de 860 milioane de lei. Din numărul total de investiții, CJ Vaslui derulează prin PNDL 2 un număr de 17 proiecte, care totalizează suma de 180 milioane de lei. Investițiile din cadrul programului vizează reabilitarea de drumuri județene și comunale, construirea de dispensare, dezvoltarea rețelelor de iluminat public, sisteme de alimentare cu apă și canalizare, reabilitare școli, construirea de creșe și grădinițe.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: