Home » Local » Au furat banii la doi bătrâni! Doi tineri din comuna Voinești, reținuți de polițiști pentru furt calificat

Au furat banii la doi bătrâni! Doi tineri din comuna Voinești, reținuți de polițiști pentru furt calificat

Polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Iana au documentat și probat activitatea infracțională a doi bărbați, din localitate Rugăria, comuna Voinești, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

Polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Ianaau documentat și probat activitatea infracțională a doi bărbați, în vărstă de 22, respectiv 18 ani, din localitatea Rugăria, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că,în data de 03/04iulie2022, bărbații cercetați ar fi pătruns, fără drept, prin escaladarea gardului, în curtea locuinței persoanelor vătămate, un bărbat în vârstă de 86 de ani și o femeie în vârstă de 74 de ani, din localitatea Rugăria, iar ulterior, prin forțarea unei ferestre, ar fi pătruns în locuința acestora, de unde ar fi sustras suma de 20.400 de lei.

Prejudiciul creat în urma săvârșirii infracțiuni a fost recuperat în proporție de 80 %.

În cursul zilei de ieri, 05iulie 2022, ca urmare a administrării probatoriului,poliţiştiiau luat față de cei doi bărbați măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.Astăzi, 06iulie 2022, aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbaților.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: