Home » Local » Campania antidrog „Dincolo de aparențe” a ajuns în comuna Ștefan cel Mare

Campania antidrog „Dincolo de aparențe” a ajuns în comuna Ștefan cel Mare

În perioada 10 iunie – 30 august 2022, la nivel național se desfășoară campania ”Dincolo de aparențe”, ce are drept scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile asociate traficului și consumului de substanțe interzise.

În ziua de 03 iulie 2022, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui și cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui au desfășurat activități informativ-preventive pentru informarea și conștientizarea cetățenilor cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe psihoactive, în localitatea Cănțălărești, comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui.

Persoanele prezente la activitate au fost informate cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive, despre consecințele care decurg în urma consumului de substanțe psihoactive, respectiv, alterarea relațiilor cu familia, cu prietenii ori despre efectele dăunătoare asupra sănătății, dar și despre adoptarea unor comportamente distructive.

De asemenea, polițiștii și jandarmii le-au explicat persoanelor prezente la activitate că drogurile reprezintă unul dintre cele mai mari pericole, mai ales pentru tineri, întrucât creează dependență, iar această dependență provoacă consumul de droguri compulsive, cu consecințe dăunătoare pentru dependent și pentru cei dinjur.

Totodată, au fost oferite informații utile despre efectele negative pe care drogurile le au asupra organismului, asupra dezvoltării lor, dar și asupra viitorului lor, cu accent pe riscul implicării, în calitate de victimă sau autor, în diferite infracțiuni.

Activitățile de prevenire și informare cu privire la riscurile asociate traficului și consumului de droguri vor fi continuate pe toată perioada sezonului estival.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*