Home » Administratie » Comuna Ivănești primește o finanțare de peste 450.000 de lei pentru un centru comunitar integrat

Comuna Ivănești primește o finanțare de peste 450.000 de lei pentru un centru comunitar integrat

Comuna Ivăneşti va beneficia de o finanțare europeană de 468.929,87 lei pentru desființare clădire existentă – corp C1 și construire centru comunitar integrat. Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat 27 de noi contracte de finanțare, în valoare totală nerambursabilă de 95.695.858,83 lei, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Comuna Ivănești este una din comunitățile județului Vaslui care s-a dezvoltat constant în ultimii ani. Un indicator în acest sens este creșterea prețurilor la terenurile și locuințele din zonă. Vasile Novac, primarul comunei Ivănești, spunea că a avut discuții cu funcționarii din primărie și se constată o creștere a prețurilor în comparație cu alte comune din județ.

„Eu cred că acesta e un lucru bun nu pentru cei care cumpără, dar pentru zonă e un lucru bun. Aceasta înseamnă că noi am făcut investiții în comună, că terminăm investițiile și cred că potențialul zonei va crește foarte mult. Noi vom derula programul de investiții ca și până acum și sperăm să modernizăm comuna acesta fiind, practic, dezideratul nostru”, a spus Vasile Novac.

La intrarea în comuna Ivănești este în construcție, în prezent, o fermă de creștere a puilor în sistem ecologic, urmând ca în zonă să fie construită o altă fermă pentru găini de reproducție.

De asemenea, în comuna Ivănești au fost demarate nu mai puțin de 9 proiecte de investiții prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*