Home » National » Se apropie furtuna! Sunt în vigoare un cod galben și unul portocaliu de ploi torențiale

Se apropie furtuna! Sunt în vigoare un cod galben și unul portocaliu de ploi torențiale

Administrația Naţională de Meteorologie a actualizat, miercuri, avertizările de ploi torențiale, grindină și vijelii, dar și alerta de caniculă și disconfort termic. De la ora 12.00, intră în vigoare un cod portocaliu de vreme severă, care vizează Capitala și 22 de județe.

Începând cu ora 12.00, București și 22 de județe vor fi sub avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate și vijelii. Alerta expiră mâine, 7 iulie, tot la ora 12.00.

În acest interval, în jumătatea de nord a Moldovei, local în Transilvania, Muntenia și nord-estul Olteniei vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70…80 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină.  În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

Potrivit ANM, sunt sub avertizare cod portocaliu județele Botoșani, Iași, Suceava, Neamț, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Bacău, Vrancea, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomița și Călărași.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: