Home » Local » Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a fost gazda campaniei antidrog „Dincolo de aparențe”

Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a fost gazda campaniei antidrog „Dincolo de aparențe”

În perioada 10 iunie – 30 august 2022, la nivel național se desfășoară campania ”Dincolo de aparențe”, ce are drept scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile asociate traficului și consumului de substanțe interzise.

Polițiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui –Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității şi Biroul Siguranţă Şcolară, împreună cu reprezentanți din cadrul Agenției Națională Antidrog – Centrul de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog Vaslui au fost prezenți astăzi,  07 iulie 2022,  la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui  pentru a desfăşura activități de prevenire în cadrul programului „Biblioteca de vacanță”.

În acest sens, au fost desfășurate activități de prevenire integrată în comunitate, derulate în cadrul campaniilor naționale: „Vacanță în siguranță” și „Dincolo de aparențe”, în vederea creşterii nivelului de informare și conștientizare al copiilor şi publicului larg, asupra pericolelor la care pot fi expuşi pe parcursul vacanțelor şcolare.

Astfel, în cadrul campaniei „Vacanță în siguranță”, au fost transmise mesaje preventive în vederea creșterii gradului de informare cu privire la necesitatea implicării în prevenirea situațiilor în care copiii pot deveni victime sau autori ale unor infracțiuni. Domeniul de prevenire abordat a fost: prevenirea delincvenței juvenile și prevenirea victimizării minorilor.

În cadrul campaniei „Dincolo de aparențe”, copiii au putut afla care sunt riscurile asociate traficului și consumului ilicit de droguri, prevederi legislative privind substanțele interzise, precum și instituțiile cărora le putem solicita sprijin în vederea acordării serviciilor de consiliere și asistență pentru persoanele consumatoare de droguri. Mesajele preventive au fost îmbinate cu jocuri de energizare, completarea unui rebus preventiv, precum și o poveste terapeutică din care copiii au deprins o morală foarte utilă și des întâlnită pe parcursul vieții: efortul constant, susţinut, voinţa și dorinţa de a supravieţui, sunt calea prin care eşecul se transformă în victorie!

Participarea specialiştilor Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui, alături de reprezentanții instituțiilor cu atribuții pe linie de prevenire, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, la astfel de acțiuni, are scopul de a îndruma copiii să adopte un stil de viaţă sănătos, ca alternativă la consumul de droguri, în cadrul programelor de petrecere a timpului liber.

Activitățile de prevenire și informare cu privire la riscurile asociate traficului și consumului de droguri vor fi continuate pe toată perioada sezonului estival.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*