Home » National » Numărul mare de noi cazuri Covid-19 îi alarmează pe medici

Numărul mare de noi cazuri Covid-19 îi alarmează pe medici

Toate cele patru secţii COVID de adulţi şi copii de la Institutul Matei Balş sunt pline. Directorul medical al al unităţii sanitare, medicul Adrian Marinescu, afirmă că în ultimele două săptămâni aproape s-a triplat numărul de persoane infectate. Medicii redeschid compartiment COVID pentru copii la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”. Demersuri pentru extinderea numărului de paturi se fac şi la Spitalul Victor Babeş.

Dr. Adrian Marinescu a declarat pentru News.ro că toate cele 4 secţii destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, a câte 60 de paturi fiecare, sunt pline în acest moment. Secţiile sunt destinate atât copiilor, cât şi adulţilor. Din fericire, spune directorul medical, nu sunt cazuri grave şi nici nu sunt internaţi foarte mulţi pacienţi în secţia ATI a unităţii sanitare. Specialistul recomandă populaţiei prudenţă în perioada următoare şi anumite măsuri de protecţie sanitară, mai ales pentru cei vulnerabili.

„Institutul Matei Balş funcţionează hibrid de ceva vreme, ceea ce înseamnă că adresabilitatea vine şi de la pacienţii covid şi non covid. În ultimele două săptămâni, aproape că s-a triplat numărul de persoane infectate cu SARS-CoV-2.Şi aici mă refer şi la copii şi la adulţi. Nu înseamnă că sunt forme severe, din fericire cei mai mulţi nu au nevoie de spitalizare, dar totuşi, un procent de 20% dintre cei care se prezintă au nevoie să fie internaţi luând în calcul că sunt copii mici, care trebuie să fie monitorizaţi pentru o perioadă de timp, chiar dacă au forme uşoare. Şi atunci este nevoie de locuri de internare pentru aceşti pacienţi pediatrici. Şi nu este suficient ce este în Matei Balş.

Sfaturi pentru perioada care urmează – Medicul face un apel la calm şi la prudenţă, mai ales în cazul celor care se ştiu şi cu alte probeme de sănătate. Riscul de infectare cel mai mare este în locurile aglomerate şi închise, neaerisite.

La Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală se va redeschide în scurt timp secţie pentru tratarea copiilor cu COVID 19. Până acum, în perioada de acalmie care a urmat după valul 5, copiii cu covid 19 şi fără alte patologii erau redirecţionaţi către Institutul Matei Balş.

La Spitalul Victor Babeş din Capitală, secţia destinată îngrijirii pacienţilor cu covid 19 este plină, iar în curând conducerea unităţii sanitare va extinde numărul de locuri. În ATI-ul unităţii sanitare sunt internaţi 3 pacienţi cu covid 19.

Tulpinile circulante acum, 4 şi 5, nu diferă faţă de cele omicron originale, dar diferă ca şi transmisibilitate, sunt mult mai contagioase decât primele variante de omicron, aşa că evident pot genera mult mai repede un număr mare de cazuri. Dacă apare brusc un număr mare de cazuri evident că, chiar dacă procentual cazurile severe nu sunt multe, în valoarea absolută vor fi mai multe dacă populaţia afectată va fi mai mare. Atunci apare o potenţială problemă.

sursa:g4media.ro

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: