Home » National » Șefa Fondului Monetar Internațional: „Va fi un an 2022 greu, dar poate chiar unul mai dificil în 2023”

Șefa Fondului Monetar Internațional: „Va fi un an 2022 greu, dar poate chiar unul mai dificil în 2023”

Șefa Fondului Monetar Internațional (FMI), Kristalina Georgieva, a declarat că perspectivele pentru economia globală s-au ”întunecat semnificativ” din aprilie și că nu poate exclude o posibilă recesiune globală anul viitor, având în vedere riscurile crescute.

Directorul general al FMI a declarat pentru Reuters că Fondul își va revizui în scădere, în săptămânile următoare, prognoza privind creșterea economică globală în 2022, la 3,6%, pentru a treia oară în acest an, adăugând că economiștii FMI încă analizează noile cifre.

Datele economice recente au arătat că unele economii mari, inclusiv cele din China și Rusia, s-au contractat în al doilea trimestru, a precizat șefa FMI, care a menționat că riscurile vor fi și mai mari în 2023: ”Va fi un an 2022 greu, dar poate chiar unul mai dificil în 2023. Riscurile de recesiune au crescut în 2023”.

Este de așteptat ca FMI să publice previziunile actualizate pentru 2022 și 2023 la sfârșitul lunii iulie, după ce și-a redus prognoza cu aproape un punct procentual în aprilie. Economia globală a crescut cu 6,1% în 2021.

 

Sursă: Reuters

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: