Home » Local » Vasile Pavăl a atras atenția SC Aquavas din anul trecut! Municipiul Vaslui este în treapta a III-a a planului de restricții a apei potabile

Vasile Pavăl a atras atenția SC Aquavas din anul trecut! Municipiul Vaslui este în treapta a III-a a planului de restricții a apei potabile

Administrația Națională „Apele Române” avertizează că, în acest moment, este nevoie să folosim rațional rezervele de apă pentru toate folosințele, se arată într-un comunicat al instituției, trimis marți.

Apele Române anunță că, în prezent, se aplică „Planul de restricţii şi folosire a apei în perioade deficitare” – treapta III de restricții în județul Vaslui  acumularea Solești – municipiul Vaslui și comunele Lipovăț și Muntenii de Jos pentru care există surse alternative de alimentare cu apă.

Încă de la sfârșitul anului trecut, Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a cerut conducerii SC Aquavas – Filiala Vaslui să gestioneze cu mare atenție resursele de apă potabilă care alimentează orașul. Reacția edilului a venit după prezentarea unui răspuns de către SC Aquavas către  Primăria Vaslui, privind programul de măsuri pentru funcționarea serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare în sezonul rece 2021-2022.

Potrivit acestei informări, la vremea respectivă, volumele de apă înmagazinate erau: acumularea Soleşti – 4.258 mii mc; acumularea Puşcaşi – 4.442 mii mc. Chiar dacă consumul de apă din oraș a scăzut mult în urma închiderii activității unor agenți economici, rezervele existente trebuie exploatate cu mare atenție.

„Avem surse de apă de suprafață și nu știm cum va fi vremea. Multă apă intră iarna în gheață. Trebuie să fim foarte atenți la cele trei surse pe care le avem. Să nu stăm pe o ureche! 3,9 milioane de metri cubi în Solești nu e nimic, față de capacitatea maximă de 14 milioane de metri cubi. Să limitați pierderile, să nu se ducă apa pe străzi, neutilizată. Eu nu aș sta liniștit. Atenție la exploatare!”, cerea Vasile Pavăl conducerii Aquavas – Filiala Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: