Home » National » Uniunea Europeană va crea un buncăr pe care spionii ruși să nu îl poată penetra

Uniunea Europeană va crea un buncăr pe care spionii ruși să nu îl poată penetra

Potrivit publicației EUobserver, este vorba de o sală de conferințe, perfect securizată din punct de vedere informativ, fără legături la internet și imposibil de penetrat cu mijloace tehnice de ascultare sau interceptare. Camera va putea găzdui aproximativ 100 de persoane – până la 34 de lideri și 34 de asistenți ai acestora, precum și personal de protocol și tehnic. UE are în prezent 27 de membri, dar s-ar putea extinde în viitor, iar camera securizată va fi folosită și pentru întâlniri de nivel inferior de către ambasadori și alți oficiali ai UE.

Atât sala de ședințe, cât și cabinele pentru translatori vor fi închise într-o cușcă de izolație certificată de NATO “pentru a atenua riscul de exploatare a emisiilor compromițătoare” – unde electromagnetice și radio generate de ecranele și firele IT, care pot fi interceptate de la distanță.

Tot personalul care va exploata acest buncăr va fi certificat cu autorizație de securitate “SECRET EU”. Nimeni, nici chiar șefii de stat, nu vor putea intra cu telefoane, laptopuri, smartphonuri, nici cu chei electronice sau aparate auditive.

Instalația urmează să fie construită până în 2024 în complexul Consiliului UE de la Bruxelles, care găzduiește deja summiturile șefilor de state și ai ambasadorilor.

 

Sursa: EUobserver

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: