Home » Local » Grădina Publică din Bârlad beneficiază de o nouă rețea de iluminat modernă, economică, sigură pentru vizitatori

Grădina Publică din Bârlad beneficiază de o nouă rețea de iluminat modernă, economică, sigură pentru vizitatori

Continuăm înnoirea orașului! În Grădina Publică din Bârlad a fost finalizată investiția care va diminua cu peste 70% cheltuielile de iluminat a acestui loc de relaxare, vechi de peste un secol și jumătate.
În urma lucrărilor care au durat câteva luni, a rămas în urmă o nouă rețea de iluminat modernă, economică, sigură pentru vizitatori și prietenoasă cu natura.
„Vechea rețea devenise periculoasă și genera costuri exorbitante. Mulți dintre stâlpi erau șubrezi, becurile erau extrem de poluante și consumau enorm, iar cablurile aeriene nu mai puteau fi acceptate. Multe din avarii se produceau din cauza acestora, pentru că vântul le încurca printre crengile copacilor și exista oricând riscul de a cădea peste oameni. Așa că am înlocuit stâlpii, am pus corpurile de iluminat economice și am îngropat cablurile. Investiția a fost realizată în totalitate cu bani de la bugetul local. Dar transformarea Grădinii Publice abia începe. Vor fi multe schimbări, inclusiv extinderea rețelei de iluminat pe alei secundare, acolo unde nu a existat niciodată lumină electrică pe timp de noapte. Am obținut un proiect cu fonduri europene pentru modernizare, licitația a avut loc, iar acum suntem în proces de evaluare a ofertelor depuse. La final, vom avea o Grădină Publică în care bârlădenii vor regăsi și frumusețea sa tradițională, preluată din vechime, dar și oportunitățile oferite de vremurile actuale”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*