Home » Local » Dumitru Buzatu: Investițiile în sănătate vor continua! Proiectele de forță sunt extinderea UPU și finanțarea Spitalului nr. 2

Dumitru Buzatu: Investițiile în sănătate vor continua! Proiectele de forță sunt extinderea UPU și finanțarea Spitalului nr. 2

Sistemul de sănătate din județul Vaslui se află într-un proces amplu de modernizare. Pe de o parte, la Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui este în implementare proiectul extindere a Unității de Primiri Urgențe (UPU). La o lună de zile de la debutul lucrărilor a fost realizat un procent de 7% din investiție.

Actualele spații ale UPU sunt insuficiente, iar prin extinderea unității cu un corp nou de clădire modernă se urmărește asigurarea confortului atât pentru personalul medical, dar mai ales pentru pacienți. Principalii beneficiari ai proiectului sunt cei 56.000 de pacienți care trec, în medie, în fiecare an pe la UPU Vaslui.

Pe de altă parte, proiectul „Construire secții la Spitalul nr. 2 Vaslui” a fost inclus pe lista de finanțare din cadrul PNRR, cu o valoare de 60 milioane de euro. În prezent, se lucrează la proiectul tehnic, iar unele suprafețe aferente construcției s-au mărit.

„Extindem UPU, se construiește o morgă nouă, iar Spitalul nr. 2 a fost inclus în PNRR pentru finanțare. Cu toate acestea sunt încă multe lucruri de făcut. Este un progres remarcabil. Sper să avem surse financiare necesare finalizării acestor obiective”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Cele trei secții ale unității de sănătate se vor ridica pe terenul disponibil din curtea Spitalului nr. 2, de pe strada Doctor Ghelerter nr 2 din municipiul Vaslui. Prin proiect se va construi un spital nou cu 204 paturi în saloane (43 de saloane) și 18 paturi în sălile de tratament. De asemenea, proiectul prevede construcția de drumuri, alei, parcări, iluminat incintă.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*