Home » National » O dronă militară americană de atac Reaper s-a prăbușit lângă baza de la Câmpia Turzii, în timpul unei misiuni de antrenament
STYLELOCATIONA U.S. Air Force General Atomics MQ-9 Reaper unmanned aerial vehicle flies a training sortie over the Nevada Testing and Training area at Creech Air Force Base July 15, 2019 in Indian Springs, Nevada. (Credit Image: © A1c William Rio Rosado/Us Air/Planet Pix via ZUMA Press Wire)

O dronă militară americană de atac Reaper s-a prăbușit lângă baza de la Câmpia Turzii, în timpul unei misiuni de antrenament

Vasile Dîncu a confirmat că este vorba despre o dronă MQ 9 Reaper: “Este una dintre cele mai scumpe și performante drone ale SUA. Era o misiune de antrenament. Nu au fost pagube umane. A căzut pe câmp, într-o zonă nelocuită. Americanii vor face primele analize și-i vom sprijini cu orice date au nevoie. Vom primi informații suplimentare și vom ști cu siguranță ce s-a întâmplat, pentru că americanii sunt foarte transparenți când au loc asemenea incidente“, a declarat Ministrul Apărării la Digi24.

Acesta a mai precizat că nu sunt cunoscut cauzele incidentului, dar cel mai probabil este vorba de o eroare umană. Aceste tipuri de drone sunt operate doar de militari americani, a mai adăugat Dîncu. Oficialii MApN mai transmit că drona nu avea armament în momentul în care s-a prăbușit.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*