Home » National » Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată pentru corupție

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată pentru corupție

Actualul primar al municipiului Iași este acuzat de complicitate la fals intelectual și complicitate la abuz în serviciu. În februarie, în același dosar, Chirica fusese plasat sub control judiciar pentru 60 de zile de către DNA, iar astfel nu și-a mai putut exercita funcția de primar. Ulterior, după o săptămână, judecătorii au ridicat măsura controlului judiciar impusă pe numele acestuia.

Alături de Mihai Chirica, au fost trimiși în judecată și următorii inculpați:

  • Brândușescu Anca Nora, arhitect șef al municipiului Iași și șefă a Direcției de Arhitectură și Urbanism, în sarcina căreia s-au reținut infracțiunile de fals intelectual și abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit,
  • Popa Mariana, registrator în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit,
  • SC FLUX S.R.L și administratorul societății, fiecare pentru infracțiunile de complicitate la fals intelectual și complicitate la două infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit.

 

Concret, explică procurorii, în exercitarea atribuțiilor de înlocuitor al primarului, inculpatul Harabagiu Gabriel Vasile, la acea dată viceprimar al municipiului Iași, beneficiind de ajutorul primarului Chirica Mihai, ar fi semnat documente, cu încălcarea legii și prin atestarea unor împrejurări contrare realității, pentru construirea unui bloc ilegal de către firma SC Flux, cu mai multe niveluri față de cele prevăzute în autorizație. Astfel, suprafața imobilului este mai mare decât cea din autorizație, fiind încălcat planul urbanistic zonal.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*