Home » Administratie » Sarabanda prețurilor la materialele de construcții nu s-a oprit! Firmele vor să abandoneze șantierele

Sarabanda prețurilor la materialele de construcții nu s-a oprit! Firmele vor să abandoneze șantierele

Firmele de construcții care au în execuție proiecte de dezvoltare au foarte mari probleme în ceea ce privește continuarea contractelor. Din cauza prețurilor mari la materialele de construcții firmele nu mai fac față cheltuielilor și cer rezilierea contractelor.

În alte situații termenele de finalizare a proiectelor au fost decalate. Este și cazul constructorilor care realizează o serie de proiecte al căror beneficiar este Direcția Generală de Asisțență Socială și Protecția Copilului Vaslui. Din cauza diferitelor probleme precum pandemia, criza prețurilor etc. realizarea lucrărilor a fost întârziată, iar beneficiarul a fixat noi termene.

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a spus că lucrurile sunt foarte complicate, iar sarabanda prețurilor nu s-a oprit. Cum aceste întârzieri nu sunt provocate de prestatori, firmele nu pot fi penalizate pentru nerespectarea contractelor.

„Ce vină are constructorul că actualizarea prețurilor s-a făcut prin OUG după câteva luni. Noi sperăm să găsim soluții pentru a finaliza obiectivele, fără să se mai prelungească termenele de realizare. Sperăm ca într-un timp rezonabil să finalizăm toate aceste proiecte”, a spus Dumitru Buzatu.

Din cauza evoluției prețurilor, situația de la drumul strategic este încă incertă. Chiar dacă a fost elaborată legislația privind actualizarea prețurilor, formula de actualizare nu este satisfăcătoare pentru constructori. Mai exact, nu sunt acoperite toate creșterile de prețuri ale materialelor de construcții, astfel încât prestatorii să reia lucrul. Majoritatea consiliilor județene din România au solicitat modificarea actului normativ care prevede actualizarea prețurilor, în caz contrar existând riscul ca firmele să intre în faliment.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*